miercuri, 24 iulie 2013

Suflet de copil

Intr-un sat mic,la marginea orasului, se aflau doi baietei care se jucau pe aleile inguste din sat.Soarele stralucea peste tot ,iar vara si-a pus amprenta peste tot.
Jucandu-se ei de zori,unul dintre ei observa ca un batranel se aproprie cu pasi mici si inceti spre ei.Indata,cei doi se oprira si se uitase la omul in varsta, asteptand sa vada ce se va intampla.Dintr-odata omul acela privi spre colipasi si ii chemase la el.Cei doi erau nedumeriti .Batranelul le daduse doi bani fiecaruia. Le spuse sa faca ce vor ei cu acesti banuti primiti.Baietii au facut ce au stiut ei mai bine cu banii.Si-au luat econimiile si le-au adugat si cei doi banuti primiti. S-au dus la cea mai saraca familie din sat ,iar apoi le-a
zis acelor oameni ca datorita unui batranel su ajuns ei acolo.Intalnindu-se urmatoarea data tot cu acelasi om,acesta i-a intrebat ce au facut cu banutii.Un raspuns care l-a surprins placut pe bietul batranel a fost dat de baieteii aceia. Uimit de ceea ce au facut acestia le-a promis ca o sa le mai dea bani sa ii duca la familii cu cauza financiara rea,vroind sa faca atat copii cat si el fapte bune ce peste cativa ani or sa se intoarca si lor.Urmatoarea zi,cei doi baietei se intalnira cu batranelul in acelasi loc . De data aceasta le-a dat trei banuti deoarece a fost mandru de ceea ce au facut cu bani.
De graba acestia doi au fugit cu banii la o alta familie in cauza deoarece au constatat ca mergand la aceeasi familie mai multe zile ii va face pe membrii ei sa devina lacomi si egoisti.
Facand aceste fapte bune, sufletul lor a devenit bun, iar ei au inceput a gandi altfel cand vine vorba sa ajuti pe cineva sarac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu